Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 583 332 821

O nás

Primář ze šumperské dialýzy po mnoha letech pacientům koledy nezazpívá. O dárky ani ducha Vánoc přesto nepřijdou

18.12.2020

Po více než dvaceti letech se adventní čas musí obejít na AGEL Dialýze v Šumperku bez zpívání oblíbených koled. Zdravotníkům se i tak podařilo navodit kouzelnou atmosféru Vánoc a pro pacienty, kteří zde musí docházet i během svátků, připravit malé překvapení.

Koronavirou epidemii již několik měsíců v České republice doprovází řada bezpečnostních opatření, mezi které se řadí i zákaz zpěvu na veřejnosti. Tím se utnula krásná a dlouholetá tradice oceňována zaměstnanci i samotnými pacienty. „Po mnoha letech bohužel na zpěv nedojde,” potvrzuje primář AGEL Dialýzy Šumperk MUDr. Petr Schlemmer, který pravidelně, více než dvě dekády, před Vánocemi dokázal s kolegy navodit skvělou atmosféru zpěvem doprovázeným i hrou na kytaru.

„Je mi to líto, protože většina lidí to oceňovala a noví pacienti dokonce mnohdy i slzeli dojetím. Ale budeme dávat pacientům opět nějaké dárečky a máme tady i nazdobený stromeček a další vánoční výzdobu,” říká primář a jedním dechem optimisticky dodává: „Jakmile to bude možné, tak se rád ke kytaře vrátím a zazpíváme si. Uvidíme, co přinese příští rok.”

AGEL Dialýza Šumperk zajišťuje ve své spádové oblasti specializovanou zdravotnickou péči o pacienty s nefrologickým onemocněním. Pacientům se selháním ledvin nabízí po celý rok hemodialyzační léčbu včetně hemodiafiltrace a také peritoneální dialýzu. Vzhledem k tomu, že Štědrý den letos připadá na čtvrtek, nebylo nutné pacientům upravovat program. „U nás není rozhodující  datum, ale zda jde například o pondělí nebo jiný den v týdnu, takže jsme nemuseli dialyzační výkony přehazovat. Pro pacienty se nic nezmění,” ubezpečuje MUDr. Petr Schlemmer.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: