Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 583 332 821

O nás

Dialýza Šumperk pořídila nový výtah pro pacienty i zásobování

18.7.2018

Pacienti s onemocněním ledvin se na šumperské dialýze vozí novým výtahem. Zdravotnické zařízení, které je členem skupiny AGEL, investovalo do obměny původního vybavení z 90. let 20. století a zakoupilo nový moderní výtah za více než milion korun. Novým výtahem se přitom nebudou vozit pouze pacienti a zaměstnanci, ale poslouží i k zásobování celé budovy.

„Výměna výtahu pro nás byla velmi významná a potřebná, dialyzační sál se totiž nachází v patře a naši pacienti tudíž výtah v budově velmi intenzivně využívají,“ vysvětluje primář Dialýzy Šumperk MUDr. Petr Schlemmer s tím, že nový výtah nahradil starší zařízení, které fungovalo v budově více než dvacet let a neodpovídalo již dnešním standardům.

Nový výtah je esteticky příjemný, komfortní, a navíc má i úsporný elektromotor a tichý chod. „Nový výtah plně vyhovuje současným evropským normám a skvělou technickou vychytávkou je motor umístěný přímo v šachtě. Výtah tak nepotřebuje strojovnu, což byl i jeden z důvodů, proč jsme vybrali právě tento typ,“ doplnil MUDr. Schlemmer s tím, že pořízení nového výtahu vyšlo na milion korun.

Modernější přesun mezi patry ocení všichni zájemci o hemodialýzu, hemodiafiltraci či peritoneální dialýzu, a to jak ze Šumperska, tak i z jiných lokalit - například v rámci letního pobytu a s ním spojené dialyzační péče.

 

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: